Ποιοι είμαστε

Η Medicis Consult ιδρύθηκε το 2009, και είναι μία εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στην εύρεση ανθρώπινου δυναμικού για τον ιατρικό κλάδο (πρόσληψη Ευρωπαίων ιατρών). Σκοπός μας είναι να αξιοποιούμε τα προφίλ των ιατρών και του παραϊατρικού προσωπικού που προέρχονται από την Ε.Ε. και που επιθυμούν να εργαστούν στη Γαλλία (ή στο Βέλγιο) και είναι αποφασισμένοι να μετεγκατασταθούν.

Το πλαίσιο πρόσληψης των Ευρωπαίων ιατρών

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πράγματι, χάρη στην παράδοση και τον πλούτο του πανεπιστημιακού τους συστήματος, αξιόπιστες πηγές άντλησης επαγγελματιών υγείας. Επιπλέον, η Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  επιτρέπει την αναγνώριση των πτυχίων ιατρικής των χωρών της Ε.Ε. στη Γαλλία και δίνει δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος στους ιατρούς αυτούς στη γαλλική επικράτεια.

Σε αυτό το περιβάλλον απόλυτης ελευθερίας κυκλοφορίας και εργασίας για τους ιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό από την Ευρώπη, η Medicis Consult δημιουργήθηκε για να δώσει λύση σε μία διττή ανάγκη:

  1. Στην αυξανόμενη ανάγκη των Ευρωπαίων επαγγελματιών υγείας να ασκήσουν το επάγγελμά τους σε ένα σύγχρονο, αποδοτικό και ανθρώπινο σύστημα υγείας.

  2. Στην πραγματική ανάγκη για προσωπικό στον γαλλικό ιατρικό κλάδο.

Αποστολή

Η αποστολή μας είναι λοιπόν να προσφέρουμε στους υποψηφίους ένα πραγματικό επαγγελματικό πλάνο και να είμαστε στο πλάι τους σε κάθε βήμα των διοικητικών διαδικασιών στη Γαλλία. Επιπλέον, αποστολή μας είναι να προτείνουμε στους πελάτες μας (Ειδικευμένα νοσοκομεία, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, κλινικές, γενικά συμβούλια, κέντρα αποκατάστασης, οίκους ευγηρίας…) αξιόλογα προφίλ όσον αφορά τις δεξιότητες και την γνώση της γαλλικής γλώσσας, αλλά και επαγγελματίες που προτίθενται σοβαρά να ενταχθούν στο γαλλικό σύστημα υγείας.

Σας καλούμε να επισκεφτείτε τις στήλες « REFERENCES » & « TEMOIGNAGES ».

Medicis Consult - Bureau rue Lhomond

Equipe

Jerome AUDRAN
Jérôme AUDRAN

Ιδρυτής - Διευθυντικός Εταίρος

Κάτοχος διδακτορικού και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη «Γενική Διαχείριση Νοσοκομείων» του ESSEC, ο Jérôme εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια στον κλάδο της ψηφιακής επικοινωνίας και πρόσληψης, καθώς επίσης και για διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σε διάφορους οργανισμούς και στη συνέχεια ως ανεξάρτητος σύμβουλος. Δίδαξε για αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Marne-la-Vallée και στο Πανεπιστήμιο του Bobigny, καθώς επίσης και σε διάφορες σχολές.

Το 2009, ίδρυσε την MEDICIS CONSULT, στην οποία σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντικού Εταίρου.

Ο Jérôme μιλά άπταιστα γαλλικά και αγγλικά.

Madalina CODICA
Madalina CODICA

Ιδρυτής - Διευθυντικός Εταίρος

Η Madalina είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου του Iasi, όπου σπούδασε φιλολογία και των πανεπιστημίων Paris Sorbonne Nouvelle και Nanterre όπου σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο «Επιστήμες της πληροφορίας και της επικοινωνίας». Κατά την περίοδο 2008-2009, πραγματοποίησε 6μηνη πρακτική άσκηση στο τμήμα υγείας της Rivière Consulting πριν προχωρήσει στην ίδρυση, το 2009, της Medicis Consult, στα πλαίσια της οποίας κατέχει τη θέση του Διευθυντικού Εταίρου υπεύθυνης για τις προσλήψεις.

Η Madalina μιλά άπταιστα ρουμανικά και γαλλικά

Bruno SCHMITT
Bruno SCHMITT

Ιατρός - Εταίρος

Ο Bruno είναι ιατρός, ειδικευμένος στην ψυχιατρική. Η εμπειρία του ως ιδιώτη ιατρού τον οδήγησε να αναπτύξει πολλά καινοτόμα πρότζεκτ. Δημιούργησε πολλά κινητά κέντρα εξετάσεων, οργάνωσε μελλοντικούς οίκους υγειονομικής περίθαλψης ίδρυσε και διοίκησε πολλά νοσοκομεία ημέρας για ενήλικες/εφήβους και παιδιά, καθώς επίσης και ένα κέντρο κρίσης για εφήβους. Ο Bruno υπήρξε διευθυντής σε πολλά ιατρικοκοινωνικά κέντρα και Πρόεδρος στο Συμβούλιο εποπτείας ενός ιδιωτικού ομίλου υγείας επί 10 χρόνια. Εντάχθηκε στο δημόσιο σύστημα υγείας με τον νόμο HPST ως νοσοκομειακός κλινικός ιατρός. Πτυχιούχος της ESSEC, δημιούργησε και διαχειρίστηκε πολλές εταιρείες συμβούλων και εμπειρογνωμόνων στον ιατρικό κλάδο. Εντάχθηκε στην ομάδα της Médicis Consult ως εταίρος το 2012.

Ο Bruno μιλά άπταιστα γαλλικά και γερμανικά.

Irina GRIGORESCU
Irina GRIGORESCU

Υπεύθυνη προσλήψεων

Η Irina έχει πτυχίο Maitrise στις «Πολιτικές επιστήμες» από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Sibiu (Ρουμανία), διαθέτει Μάστερ 1στις «Πολιτικές Επιστήμες» από το Πανεπιστήμιο Rennes 1 και Μάστερ 2 στις «Γλώσσες και το Διεθνές Εμπόριο» του Πανεπιστημίου Rennes 2. Εργάστηκε στα πλαίσια του τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων της ρουμανικής Πρεσβείας στο Παρίσι και εργάστηκε ως Βοηθός Ανθρωπίνου Δυναμικού στο CROUS του Παρισιού. Μπήκε στη Medicis Consult τον Οκτώβριο του 2012 και έκτοτε κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Προσλήψεων για την Ιταλία και την Ρουμανία.

Ο Irina μιλά άπταιστα ρουμανικά, γαλλικά και ιταλικά.

Cristina MUSETESCU
Cristina MUSETESCU

Υπεύθυνη προσλήψεων

Η Cristina είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Sibiu (Ρουμανία) στις «Πολιτικές Επιστήμες». Εργάστηκε στη Βαλένθια (Ισπανία) επί 8 χρόνια ως καθηγήτρια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Μπήκε στην ομάδα της Medicis Consult τον Νοέμβριο του 2013 και έκτοτε κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Προσλήψεων για την Ισπανία.

Η Cristina μιλά άπταιστα ρουμανικά, ισπανικά και αγγλικά.

Ludivine-HITIER
Ludivine HITIER

Υπεύθυνη εμπορικής ανάπτυξης

Η Ludivine είναι κάτοχος πτυχίου στην Ιστορία Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Blaise Pascal του Clermont-Ferrand. Εργάστηκε επί δέκα χρόνια στον τομέα της εμπορικής ανάπτυξης σε διάφορους κλάδους, εφαρμόζοντας μία προσέγγιση πλήρως προσανατολισμένη προς την αρωγή προς τους πελάτες υπό το πρίσμα της αποδοτικότητας.

Για τον ίδιο σκοπό, κατευθύνθηκε προς τα επαγγέλματα παροχής συμβουλών και πρόσληψης ιατρικού προσωπικού για ιδρύματα υγείας και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και εργάστηκε στην εταιρεία Rivière Consulting για δύο χρόνια ως Σύμβουλος ανάπτυξης.

Τον Οκτώβριο 2015, εντάχθηκε στην ομάδα της Medicis Consult στην οποία κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης εμπορικής ανάπτυξης.

Μεθοδολογία

Σχεδιασμένη ως μία δομή με ανθρώπινη διάσταση, η
Medicis Consult δίνει προτεραιότητα στην άμεση επαφή με τους υποψηφίους και στην ποιότητα: «Συνδυάζουμε την ευημερία των υποψηφίων με την αποτελεσματικότητα των ιδρυμάτων υγείας».

Επιλέγουμε ιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό που έχουν επάρκεια στη γαλλική γλώσσα και που είναι αποφασισμένοι να εγκατασταθούν στη Γαλλία, ενδεχομένως και με την οικογένειά τους.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα κριτήρια που δηλώνουν τόσο οι υποψήφιοι όσο και τα ιδρύματα υγείας, ώστε τα προφίλ που προτείνουμε να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των ιδρυμάτων και οι επιθυμίες των υποψηφίων να γίνονται σεβαστές, και αυτό είναι εχέγγυο επιτυχημένης ένταξης.

Οι υπεύθυνη πρόσληψης του γραφείου μας (ίδιας εθνικότητας με τους υποψηφίους) επικοινωνούν απευθείας με τους ιατρούς που ενδιαφέρονται για σταδιοδρομία στη Γαλλία, αξιολογούν τις υποψηφιότητες (ελέγχουν τα πτυχία, τις δεξιότητες και το επίπεδο γλωσσομάθειας) και παρακολουθούν τις υποψηφιότητες βοηθώντας τους ιατρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης και ένταξης.

Οργανώνουμε τα διαδικαστικά των ατομικών συνεντεύξεων σε διάφορα ιδρύματα υγείας (μεταφορά των υποψηφίων, διαμονή, επικοινωνία, κ.λπ.) ώστε να βεβαιωθεί για την καταλληλότητα των υποψηφίων ως προς την προτεινόμενη θέση και τον χώρο εργασίας.

Τέλος, παρέχουμε βοήθεια στους υποψηφίους στις διοικητικές διαδικασίες (εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο), καθώς και αρωγή για τους πρώτους 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων.

Αξίες

Η βούλησή μας στη Medicis Consult είναι να βρούμε την τέλεια αντιστοίχηση ανάμεσα στους υποψηφίους ιατρούς και τα ιδρύματα υγείας/οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σεβόμενοι απόλυτα και τα δύο μέρη, τηρώντας τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας απαραίτητους για την εκάστοτε δραστηριότητα και όπου ο άνθρωπος διαθέτει προεξέχουσα θέση.

Επιπλέον, έχουμε συντάξει μία «Χάρτα δεοντολογίας» την οποία τηρούμε ευλαβικά καθημερινά.

Χάρτα δεοντολογίας

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΕΣΟΥ

Η δραστηριότητα της Εταιρείας υπόκειται σε υποχρέωση μέσων. Η εταιρεία δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει το σύνολο των μέσων που έχουν συμφωνηθεί συμβατικά για να βελτιστοποιήσει την επιτυχία της αποστολής. Η τελική επιτυχία βασίζεται σε αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και διαφάνειας ανάμεσα στο ίδρυμα υγείας ή τον οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης και την Εταιρεία.

ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η Medicis Consult παρεμβαίνει σύμφωνα με μία γραπτή πρόταση που αναδιατυπώνει την ανάγκη του ιδρύματος υγείας, καθορίζει το περιεχόμενο και τις διαδικασίες της αποστολής (την οποία αναλαμβάνουν αποκλειστικά) και διευκρινίζει τους συμβατικούς όρους. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται επίσης με σαφήνεια για τις προσφορές που τους προτείνονται και αποφασίζουν εν πλήρη γνώση τους και με απόλυτη ελευθερία.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ

Η Εταιρεία δεσμεύεται να δημιουργεί σχέσεις ίδιου επιπέδου ποιότητας, όσον αφορά την εμπιστοσύνη, την διαφάνεια και την εμπιστευτικότητα, τόσο με τους δυνητικούς ή βεβαιωμένους υποψηφίους, όσο και με τα ιδρύματα υγείας.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η Medicis Consult αποδέχεται μόνο τις αποστολές που θεωρεί συνειδητά ότι αντιστοιχούν στην τεχνογνωσία της. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται μόνο με τους υποψηφίους που διαθέτουν πτυχία αναγνωρισμένα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και που είναι πραγματικά αποφασισμένοι να εγκατασταθούν στη Γαλλία και διαθέτουν επαρκή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Medicis Consult δεσμεύονται ως προς την εμπιστευτικότητα, την αλήθεια και τη διαφάνεια και δεν θα χρησιμοποιήσει πληροφορίες που ανταλλάσσει για σκοπούς διαφορετικούς από τους σκοπούς επιτυχίας της αποστολής της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η Medicis Consult ενημερώνει τους συνομιλητές της, τα ιδρύματα υγείας, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους υποψηφίους, για την εξέλιξη της αποστολής. Δίνει στο ίδρυμα μία πιστή περιγραφή, προφορική ή γραπτή, της αξιολόγησης των υποψηφίων που επιλέχθηκαν. Δεσμεύεται να μεταβιβάζει στους υποψηφίους που το ζητούν μία συνολική έκθεση, προφορική ή γραπτή, που δεν θα αποκλίνει από την αξιολόγηση αυτή. Βοηθά τον υποψήφιο και τον εργοδότη να κατανοήσουν αμοιβαία τα στοιχεία που συνθέτουν την απόφασή τους.

ΑΜΟΙΒΗ

Η Medicis Consult δεν λαμβάνει σε καμία περίπτωση αμοιβή (σε οποιαδήποτε μορφή) από τους υποψηφίους, βεβαιωμένους ή δυνητικούς.

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η Medicis Consult ασκεί το επάγγελμά της με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η Εταιρεία σέβεται ιδιαιτέρως την ιδιωτικότητα και δεν ασκεί κανενός είδους εθνοτική, κοινωνική, συνδικαλιστική, σεξουαλική, πολιτική, θρησκευτική, ηλικιακή διάκριση ή διάκριση με βάση την αναπηρία.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η Medicis Consult τηρεί τους κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού σε σχέση με τους συναδέλφους της.